Belgische media komen met eervolle bijnaam voor Verbruggen na unieke penalty-prestatie

Reacties

Anderlecht staat momenteel aan alle kanten in brand, maar de Brusselse club kende donderdagavond een welkome opsteker. In de Europa Conference League kwam Anderlecht een ronde verder omdat het de strafschoppen beter nam dan Ludogorets. Doelman Bart Verbruggen werd de held van de avond.

Belgische media komen met eervolle bijnaam voor Verbruggen na unieke penalty-prestatie
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
ns
2 - 1
Ludogorets
Ludogorets

De paars-witte keeper stopte alle drie de Bulgaarse pogingen, daarmee is Verbruggen de eerste doelman in 35 jaar Europees voetbal die zijn doel schoon heeft gehouden tijdens een strafschoppenreeks. Het leverde de doelman in Het Nieuwsblad de hoogste beoordeling van allemaal op: een negen, met een ronkend begeleidend schrijven en de eervolle bijnaam 'Koning Bart'.

'Bleef altijd ijzig kalm bij het uitvoetballen, maar deed dat soms te nonchalant. Dat gebrei achterin was riskant. Had geen verhaal bij de tegengoal. Knappe save bij begin van de verlengingen, maar de absolute held bij de penaltyreeks met drie reddingen op rij', concludeert het Vlaamse dagblad over de Nederlandse sluitpost.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verbruggen zelf kwam ook aan het woord. 'Als we elke ronde doorkomen met penalty’s hoor je mij niet klagen. Ik hoopte dat we het zouden flikken in de 90 minuten en daarna in 120 minuten, maar als de tijd door blijft doortellen, denk je als doelman wel: straks wordt het mijn moment en ga ik strafschoppen pakken', aldus Verbruggen tegenover de krant. Het is de tweede keer dit seizoen dat Verbruggen een glansrol opeist in een penaltyreeks: in een bekerwedstrijd bij Lierse schoot hij namelijk de winnende penalty binnen.

De hoofdrolspeler werd uiteraard ook bij Sporza om een reactie gevraagd. Op de televisiezender, die hem tot 'Penaltyprimus' uitriep, had Verbruggen nog het volgende te zeggen: 'Dit zijn de dingen waar je als kind van droomt. Ik ben blij dat ik het team kon helpen om door te gaan. Of ik mijzelf specialist mag noemen? Dat weet ik niet, want ik heb dit nog niet veel meegemaakt in mijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.