Benfica spoelt kater van verlies tegen Feyenoord met vijf goals weg

Benfica heeft een halve week na de nederlaag in de Champions League tegen Feyenoord overtuigend gewonnen. Tegen Rio Ave bracht Kerem Aktürkoglu het krachtsverschil voor rust al met een hattrick tot uitdrukking.

Benfica
Benfica
5 - 0
Rio Ave
Rio Ave

Voor de thuiswedstrijd tegen Rio Ave stond de teller bij Aktürkoglu op vijf goals na zes optredens voor Benfica. De 26-jarige Turk maakte woensdagavond tegen Feyenoord de aansluitingstreffer (1-3 nederlaag). De verdedigers van Rio Ave hadden zondagavond nog veel meer moeite met het afstoppen van de Benfica-spits.

In de twaalfde minuut schoot Aktürkoglu uit de draai al de 1-0 binnen. Vier minuten later maakte hij de 2-0, met een knappe kopbal op aangeven van Ángel Di María. De doelpuntenmaker vormde voorin een tandem met Vangelis Pavlidis. Centraal op het middenveld vormden voormalig Feyenoorders Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes een duo.

Mede dankzij Kökcü en Aursnes verloor Benfica geen moment de grip. De thuisploeg liep in de extra tijd van de eerste helft via Aktürkoglu uit naar 3-0. De grote uitblinker maakte zijn hattrick compleet door de bal de verre hoek in te knallen. In de slotfase mochten Pavlidis, Di María, Aursnes en Aktürkoglu van trainer Bruno Lage rusten. Door goals van invallers Andreas Schjelderup en Zeki Amdouni liep Benfica uit naar een 5-0 voorsprong. Na de grote zege heeft Benfica nog een achterstand van acht punten op koploper Sporting Portugal. Benfica heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.