Benítez stapt na zes jaar op als trainer van Liverpool

Liverpool kan op zoek naar een nieuwe manager. Rafael Benítez is na zes seizoenen opgestapt bij The Reds nadat duidelijk was geworden dat de club van hem afwilde.

Benítez stapt na zes jaar op als trainer van Liverpool

'Rafa zal altijd deel uitmaken van de Liverpool-geschiedenis na de winst van de Champions League-finale in Istanbul, maar na een teleurstellend seizoen voelde beide partijen dat een nieuwe start het beste zou zijn voor alle betrokkenen', verklaarde Liverpool-voorzitter Martin Broughton.

'Ik ben heel verdrietig om aan te kondigen dat ik niet langer manager ben van Liverpool. Ik zou graag alle staf en spelers willen bedanken voor hun inzet. Ik zal in mijn hart altijd de goede tijden die ik hier heb gehad, de sterke en loyale steun van de fans in de moeilijke tijden en de liefde voor Liverpool meedragen. Ik heb niet genoeg woorden om iedereen bedanken voor al die jaren en ik ben erg trots dat ik hier manager was. Bedankt voor de jaren en onthoud altijd: You'll never walk alone.'

De vijftigjarige coach had nog een doorlopend contract met Liverpool, maar de leidinggevenden van de club hebben naar verluidt aangegeven dat er te weinig vertrouwen in Benítez is om met hem door te gaan. Hem is een voorstel gedaan om tegen een vergoeding van ruim drieënhalf miljoen euro zijn contract te laten ontbinden, meldde The Guardian donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen