Berbatov wil weg bij The Spurs maar is geen idioot

Dimitar Berbatov stuurt aan op een vertrek bij Tottenham Hotspur. De Bulgaarse aanvaller heeft bij de clubleiding een transferverzoek ingediend. Bovendien sprak hij maandag voor het eerst openlijk over een overgang naar Manchester United.

Berbatov wil weg bij The Spurs maar is geen idioot

Berbatov zou zich vrijdag bij technisch directeur Damien Comolli en voorzitter Daniel Levy hebben gemeld om kenbaar te maken dat hij wil vertrekken bij The Spurs, zo bericht het persbureau PA.

En nadat Berbatov zich afgelopen weekeinde bij de Bulgaarse nationale ploeg had gevoegd, vertelde hij: 'Ik ben nog steeds een speler van Tottenham, maar niemand kan het me kwalijk nemen dat ik mijn droom najaag.' Die droom is Man United, de club die er al wekenlang niet in slaagt Tottenham tot een transfer van de 27-jarige aanvaller te verleiden.

Afgelopen zaterdag begon Berbatov op de bank tijdens Tottenhams eerste competitieduel met Middlesbrough (2-1 verlies). Coach Juande Ramos had na afloop niet echt een duidelijke verklaring waarom hij de Bulgaar had gepasseerd. Na rust mocht de spits invallen, maar ook al liet hij enkele fraaie acties zien, toch viel hij zaterdag vooral op door zijn norse gezichtsuitdrukking.

'Ik ben niet boos omdat coach Ramos mij op de bank heeft gezet. Mensen zeggen dat ik ongelukkig keek, maar als ik had zitten lachen terwijl ik op de bank zat, dan hadden mensen gezegd dat ik een idioot was. Eric Cantona lachte ook nooit, maar ik kan me niet herinneren dat iemand hem ooit heeft gevraagd waarom hij niet vrolijker wilde kijken.'

The Spurs en vooral coach Ramos lijken bereid Berbatov te willen verkopen maar alleen indien ze een vervanger hebben voor de Bulgaarse spits. Daar zit de moeilijkheid. Zo mislukten tot nu toe pogingen Andrei Arsjavin los te weken bij Zenit Sint-Petersburg. Terwijl de interesse in Roman Pavlioetsjenko zou zijn verminderd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen