Berghuis vertelt over zijn toekomst en grapt over onderonsje met Vilhena

Reacties

Steven Berghuis zal Ajax deze transferzomer niet verlaten. Dat sprak de 32-jarige aanvaller vorige maand al uit tegenover VI en herhaalde hij woensdag in aanloop naar de return tegen Panathinaikos. Ook sprak hij over het warme weerzien met vriend Tonny Vilhena.

Berghuis vertelt over zijn toekomst en grapt over onderonsje met Vilhena
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Berghuis heeft nog een eenjarig contract in Amsterdam, maar sprak na het oefenduel met Rangers FC afgelopen maand al uit dat hij deze zomer hoe dan ook bij Ajax wil blijven. Dat verlangen is in de tussentijd niet veranderd. 'Ik blijf hier sowieso tot na 2 september’, doelde Berghuis op Deadline Day in Nederland. ‘Voor mij wordt het een rustige transferperiode. Ik weet waar ik ben. Na het sluiten van de transfermarkt kijken we hoe en wat.'

Berghuis was vorige week donderdag verantwoordelijk voor de enige treffer in de heenwedstrijd tegen Panathinaikos. Na die wedstrijd sprak hij nog even kort met Vilhena, die net weer fit was en nog niet in actie kwam voor de Griekse club. De twee kennen elkaar uiteraard nog van hun gezamenlijke periode bij Feyenoord.

'Dat ging over hoe hij het had in Athene, met zijn familie, zijn twee kinderen', aldus Berghuis. 'Tonny appte me net toevallig nog dat hij een parkeerkaart nodig had voor morgen, haha! Dus ik moet nog even langs Herman (Pinkster, teammanager, red.)', lacht de Ajax-aanvaller.

'Ik heb leuke, warme herinneringen aan Tonny. We zijn samen kampioen geworden, hebben de beker gewonnen en gewoon heel leuk en goed gespeeld. Door de jaren heen hebben we steeds wel contact gehouden via de app. We hebben ook Karim el Ahmadi en Bilal Basaçikoglu nog even ingebeld, omdat we altijd een groepje hadden met z’n vieren. Dat zijn leuke herinneringen om terug aan te denken', vindt Berghuis.

Of Vilhena ook verteld heeft of hij deze keer gaat starten? 'Daar hebben we het niet eens over gehad, dus ik zou het niet weten’, zegt Berghuis. ‘Nee, écht niet!'

Alles over de seizoenstart van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.