Bergwijn loopt leeg: 'Bommetjes gooien en onrust creëren, daar zijn jullie goed in'

Reacties

Steven Bergwijn is helemaal klaar met de manier waarop er over hem wordt geoordeeld in de media. Dat vertelde de aanvoerder van Ajax na de 5-2 nederlaag van de Amsterdammers bij zijn oude club PSV.

Bergwijn loopt leeg: 'Bommetjes gooien en onrust creëren, daar zijn jullie goed in'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

Al tien keer op rij won Ajax niet in officiële duels, bovendien werden de laatste vijf Eredivisie-duels allemaal verloren. Het leverde zondag de historische laatste plaats op. In de week voorafgaand aan de clash met PSV werd trainer Maurice Steijn ontslagen.

Bergwijn zag Ajax voor rust bij PSV juist nog zo goed spelen, zo vertelde hij aan de NOS. 'Die was goed, ook vanuit de discipline. We krijgen vijf of zes mogelijkheden, waarvan echt drie honderdprocent-kansen. Als je die binnenschiet, wordt het een heel andere wedstrijd. Daarna komen we wéér dramatisch de kleedkamer uit.'

Vervolgens kwam het gesprek uit op de aanvoerdersrol van Bergwijn. Ook hij kon de stevige nederlaag niet meer voorkomen. 'Je kunt in het veld niet iedereen bereiken, je probeert het wel… Maar dat is lastig', aldus Bergwijn, die vervolgens in woede ontstak. 'Het is een eer om captain te zijn, maar vanaf dag één dat ik de aanvoerdersband heb zijn jullie hier al mee bezig, althans de media dan... Is hij wel een goede aanvoerder? Er worden alleen maar bommetjes gegooid en er wordt onrust gecreëerd. Maar wat is nou een goede aanvoerder? Zijn jullie erbij in de kleedkamer? Nee toch, waar baseren jullie het op dan? Op hoe ik er op het veld bij loop? Daar ben ik een beetje klaar mee. We zijn met z'n allen captain, het is maar een aanvoerdersband. Jullie maken het groter dan het is.'

Vervolgens stelde Bergwijn dat de transfergeruchten over een vertrek naar Saoedi-Arabië ook onzin zijn. 'Bommetjes creëren, daar zijn jullie goed in', zo herhaalde hij.

Hoe nu verder dan bij Ajax? 'We kunnen zoveel zeggen, we moeten het gewoon laten zien. We hebben nog twee inhaalwedstrijden en moeten niet naar de ranglijst kijken en onszelf herpakken', zo besloot Bergwijn, die tussendoor nog diverse keren zijn onvrede uitsprak over de 'bommetjes' en de gecreëerde onrust.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.