Beukema hoopt zich via Champions League in de Oranje-kijker te spelen

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman koos in zijn meest recente voorselectie voor een grote groep spelers, met een flink aantal nieuwe gezichten. Bologna-verdediger Sam Beukema (25) kreeg desondanks geen oproep, maar hoopt zich komend seizoen via de hoofdfase van de Champions League alsnog in de kijker te spelen van het Nederlands elftal.

Beukema hoopt zich via Champions League in de Oranje-kijker te spelen
© Pro Shots

In gesprek met Corriere dello Sport wordt de voormalig verdediger van AZ gevraagd naar zijn kansen in Oranje. Het medium telt 'twintig Nederlandse basisspelers in de vijf grote competities' achterin. 'En dat is geen goed nieuws voor mij, want ik wacht tussen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en anderen nog steeds op een oproep voor de nationale ploeg. Misschien kan de hoofdfase van de Champions League mij daarbij helpen', sprak Beukema zijn hoop op zijn debuut uit.

Met Jan Paul van Hecke kreeg een andere nog interlandloze verdediger wel een plek in de voorselectie en sowieso kloppen er weer veel jonge talenten op de Oranje-deur. 'Tot een paar jaar geleden had Ajax de beste jeugdopleiding. Nu staan ​​AZ en PSV bovenaan. En dan heb je de volgende generatie nog niet gezien', aldus Beukema.

Ook Joshua Zirkzee, die Bologna deze zomer inruilde voor Manchester United, heeft een oproep gekregen. 'Hij verdiende het om een volgende stap te maken in zijn carrière', gunde Beukema de aanvaller zijn transfer. Hetzelfde doet hij bij Teun Koopmeiners, die begeerd wordt door het Juventus van trainer Thiago Motta – die vorig jaar nog de scepter zwaaide bij Bologna. 'Ik weet dat Koop deze transfer écht wil en ik hoop dat hij die krijgt, maar ik ken de achtergrond van de relatie tussen hem en Atalanta niet.'

Spelersprofiel

S. Beukema


Geboortedatum:
17 november 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Deventer
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Bologna
Bekijk hier al onze video's
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer S. Beukema
Meer over S. Beukema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.