Slot wilde Beukema naar Feyenoord halen: 'Hij kwam met een paar eye-openers'

Reacties

Arne Slot staat woensdagavond tegenover Sam Beukema van Bologna, maar als het aan de Nederlandse coach had gelegen, had hij in het verleden samengewerkt met de centrale verdediger.

Slot wilde Beukema naar Feyenoord halen: 'Hij kwam met een paar eye-openers'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
Wo 2 okt.
21:00
Bologna
Bologna

Als trainer van Feyenoord toonde hij namelijk belangstelling in Beukema, die met Go Ahead Eagles naar de hoogste afdeling promoveerde. 'Ik wilde hem graag contracteren', bevestigde Slot tijdens het persmoment dinsdag desgevraagd over de vermeende belangstelling. 'Hij had een heel goed seizoen gedraaid bij Go Ahead Eagles en wij zochten een centrale verdediger. We zagen veel potentie in hem.'

Beukema verkoos AZ echter boven een stap naar De Kuip. 'Ik denk dat hij de verkeerde club heeft gekozen, want Feyenoord deed het een stuk beter dan AZ', zei Slot daarover. 'Maar uiteindelijk heeft hij een mooie transfer gemaakt naar Bologna, waar hij het ook goed doet. Beukema is een hele goede speler en ik kijk ernaar uit om hem morgen te zien.'

Beukema kan zich de gesprekken met Slot over een mogelijke transfer nog goed herinneren, vertelt hij bij The Athletic. 'Hij kwam wel met een paar eye-openers waarbij ik dacht: "Zo ik heb nog nooit zo over de wedstrijd nagedacht"', blikte Beukema terug.

Slot vond de verdediger sterk in de opbouw, maar liet ook momenten zien waarop het inschuiven juist beter kon richting het middenveld. 'Ik dacht: "Je hebt gelijk. Ik heb daar nog nooit over nagedacht".' Toch koos Beukema uiteindelijk voor een transfer naar AZ, omdat die club hem een betere, stabielere plek leek om zich als jonge speler te ontwikkelen.

Spelersprofiel

S. Beukema


Geboortedatum:
17 november 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Deventer
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Bologna
Bekijk hier al onze video's
Meer S. Beukema
Meer over S. Beukema
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.