Bielsa op de bres voor Núñez: 'Moet je je gezin dan onbeschermd laten?'

Reacties

Marcelo Bielsa, bondscoach van Uruguay, heeft het in een fel statement opgenomen voor zijn spits Darwin Núñez. De man van Liverpool belandde na de wedstrijd tegen Colombia in het middelpunt een spectaculair vuistgevecht met enkele toeschouwers.

Bielsa op de bres voor Núñez: 'Moet je je gezin dan onbeschermd laten?'
© Pro Shots
Canada
Canada
ns
2 - 2
Uruguay
Uruguay

De beelden gingen de wereld over en hebben veel tongen losgemaakt. Uit verklaringen aan Uruguayaanse zijde blijkt dat de spelers bang waren voor de veiligheid van hun familieleden op de tribune en dat de felle reacties daardoor te verklaren vallen. Bielsa deelt die lezing, zo bleek op een persconferentie.

'Er was geen bescherming, geen plek om te ontsnappen. Wat moet je dan: je moeder, je vrouw of je kind niet verdedigen? Sancties? Waar praat je over, ze hadden geen keuze. Dit is een verzameling van leugens', foeterde de Argentijn op de vraag of hij vreesde dat zijn spelers gestraft zouden worden voor hun aandeel in de matpartij.

Uruguay speelt in de nacht van zaterdag op zondag nog om het brons op het toernooi, Canada is de tegenstander en vooralsnog is er niemand geschorst, behalve Guillermo Varela voor zijn rode kaart tijdens de wedstrijd. De finale is 24 uur later tussen Colombia en Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.