Bij Hearts opgestapte Pressley zeer gewild

Steven Pressley is weg bij Heart of Midlothian. De Schotse international leverde afgelopen zaterdag zijn contract in bij de club uit Edinburgh. Deze verbintenis liep nog tot medio 2007.

Bij Hearts opgestapte Pressley zeer gewild

De 33-jarige centrale verdediger was de laatste weken bij Hearts uit de gratie geraakt nadat hij openlijk kritiek had geuit op het beleid van voorzitter en eigenaar Vladimir Romanov. De 27-voudig international was al sinds 1998 in dienst van de club en droeg de laatste seizoenen de aanvoerdersband.

Pressley verliet Hearts met stille trom. Alleen op de website van de club was een summiere verklaring te lezen. 'Ik heb enorm van mijn tijd op Tynecastle genoten en ik betreur het dat ik vertrek.' De club zelf voegde daar weinig aan toe: 'Hearts en Steven Pressley hebben een vriendschappelijke overeenkomst bereikt en nemen per direct afscheid van elkaar', luidde de officiële verklaring van Hearts.

Als de transfermarkt in januari 2007 weer open gaat, mag Pressley tekenen bij een nieuwe club. Over belangstelling hoeft hij niet te klagen. Onder meer Glasgow Rangers, Dundee United, Sheffield United, Reading, Watford, Southampton, Leeds United en Derby County hebben al laten weten de verdediger te willen inlijven.

Bekijk hier al onze video's