Bijlow verontschuldigt zich: 'Die bal moet ik pakken, dat is simpel'

Feyenoord liet zondag in eigen huis dure punten liggen tegen NEC. Bij de gelijkmaker ging Justin Bijlow niet vrijuit. De doelman van de Rotterdammers stak de hand in eigen boezem. 'Een keeper van mijn niveau moet die bal gewoon pakken.'

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat met 2-0 aan de leiding ging. 'Ik denk dat we de eerste helft goed speelden. Met een hoge intensiteit, veel energie en veel druk op de bal. Niks aan de hand. Maar we geven hen energie door een minuut voor rust een tegengoal tegen te krijgen', blikte Bijlow terug bij ESPN.

Dat dat gebeurde uit een standaardsituatie, irriteerde de doelman. 'Die tegengoal kwam alweer uit een set piece. Dat moeten we veel beter doen, dat is een beetje het verhaal van het seizoen. In de tweede helft maken ze 2-2. Die bal moet ik pakken, dat is simpel. Daar hoeven we niet lang over te praten. En dan wordt het een heel moeilijk verhaal als ze met elf man voor de pot gaan hangen. Het is klote.'

Een klein beetje volwassenheid
Bijlow vond het vooral vervelend dat het Feyenoord daarvoor niet lukte de voorsprong te vergroten. 'Dat gebeurt te vaak dit seizoen. We spelen heel goed, komen vaak op voorsprong, maar dan breiden we die niet uit en komt de tegenstander door kleine momenten terug in de wedstrijd. Dat is een klein beetje volwassenheid. En persoonlijke fouten kunnen gebeuren in het voetbal, maar een keeper van mijn niveau moet die bal gewoon pakken.'