Blanc opvolger Stam bij Man United

Manchester United heeft een opvolger voor Jaap Stam aangetrokken. De Engelse club presenteerde donderdagmiddag Laurent Blanc als laatste aanwinst. De voormalig Franse international (95 caps) tekende een zeer lucratief contract bij The Red Devils, die afgelopen weekeinde Jaap Stam aan Lazio Roma verkochten.

De 35-jarige Laurent Blanc doorstond donderdagochtend een medische keuring, waarna niets een overgang van hem naar de Engelse kampioen in de weg stond. Aanvankelijk had Internazionale nog als eis gesteld dat de Italianen zelf een vervanger wilden hebben, voordat zij de Fransman zouden laten gaan. Maar momenteel is nog niets bekend over een eventuele opvolger van Blanc.

Manchester moest haast maken met de transfer van Blanc, aangezien vrijdag de inschrijvingstermijn voor de Champions League sluit. De Fransman tekende een éénjarig contract ter waarde van circa 2,5 miljoen pond (ruim acht miljoen gulden).

De komst van Blanc is welkom voor manager Alex Ferguson, aangezien eerder deze week PSV, Parma en Valencia te kennen gaven niet mee te willen werken aan een voortijdige overgang van hun spelers: Kevin Hofland, Fabio Cannavaro en Roberto Ayala.

Afgelopen weekeinde verkocht Manchester United Jaap Stam. De Nederlandse international zou niet meer in het speelsysteem van de Engelse ploeg passen en aangezien de speler geen zin had op de bank te zitten ging hij akkoord met een transfer naar Lazio Roma.

Blanc speelde twee seizoenen voor Internazionale. Daarvoor speelde hij onder meer voor Olympique Marseille, Saint-Etienne, Barcelona, Napoli en Auxerre. De verdediger maakte deel uit van de Franse ploegen die in 1998 het WK en in 2000 het EK wonnen. Na het succesvol verlopen EURO 2000 nam Blanc afscheid van de Franse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's