Blije Guardiola deelt ook sneer uit: 'We gaan geen druppel drinken'

Reacties

Manchester City heeft al eens beter gespeeld dan woensdagavond in Athene, maar het elftal van Pep Guardiola trapte de strafschoppen beter dan Sevilla en verliet Griekenland dus met de Europese Super Cup. De manager was blij, maar deelde ook een sneer uit.

Blije Guardiola deelt ook sneer uit: 'We gaan geen druppel drinken'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Eerst het zoet. 'Ik ben heel blij met deze. Nu moeten we er nog ééntje om de serie prijze compleet te hebben, dat kan in december gebeuren als we in Saoedi-Arabië spelen om de wereldbeker voor clubteams. Ik ben echt heel blij. Tegen Arsenal verloren we de Community Shield na een afgeweken bal in de laatste minuut, voetbal op dit niveau is net een muntje opgooien.' Wilde taferelen dus, bacchanalen in de stad? Niets van dat alles, verzekerde Guardiola de Manchester Evening News.

'Morgen zullen we nog blijer zijn, maar er zal geen druppel alcohol bij zitten. We moeten zo snel mogelijk herstellen nu. Ik wil de Premier League graag bedanken dat we op zaterdag moeten spelen, en niet op zondag of maandag. Echt, hartelijk bedankt', aldus een sarcastische Guardiola die graag meer hersteltijd voor zijn ploeg had gezien voor de wedstrijd tegen Newcastle United op zaterdagavond.

De Spanjaard kon in de Griekse hoofdstad ook nog verslaggevers te woord staan in zijn moerstaal, en dat deed hij met lovende woorden voor zijn tegenstander. 'Ze zijn echt goed. In de eerste tien minuten van de tweede helft hadden ze ons echt kunnen bestraffen. Ze hadden twee dikke kansen, als er eentje ingaat is het klaar. Daarna vonden we ons ritme', analyseerde de manager in Marca.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.