Bliksemstart Jong Oranje dankzij spits Sno

Foppe de Haan wilde meer inzet van Jong Oranje en de jeugdinternationals reageerden zoals gewenst. Overtuigend klopten zij Estland in Tallinn met 3-0. Gelegenheidsspits Evander Sno scoorde al na één minuut.

Precies 63 seconden stonden er op de klok toen de bal al in het net lag. Jong Oranje was fel gestart en had vanaf de aftrap de bal in bezit. Uiteindelijk was het Roy Beerens die vanaf rechts voorzette en Sno die bij de eerste paal de bal in het doel tikte.

Twee minuten later had Jong Oranje voor een voortijdige beslissing kunnen zorgen. Royston Drenthe werd onderuit gehaald in de Estse zestien. Maar de linkspoot van Real Madrid verprutste zelf deze buitenkans. Eerst stuurde hij Luigi Bruins weg, terwijl de Feyenoorder klaarstond om de penalty te nemen. Vervolgens mikte Drenthe naast het doel.

De misser van Drenthe deerde Jong Oranje niet tegen het zwakke Estland. De ploeg van coach De Haan speelde dominant, zocht de aanval, kwam defensief amper in problemen en kreeg vlak voor rust de verdiende tweede treffer. Gelegenheidsspits Sno schoot en zag zijn schot van richting veranderen door toedoen van een Ests been. Onhoudbaar voor doelman verdween de bal in de kruising.

In de tweede helft vergrootte Roy Beerens het verschil door met zijn linker vanaf zestien meter hard en laag uit te halen.

Het was de derde overwinning voor Jong Oranje in de huidige kwalificatiereeks. Met negen punten uit drie duels liggen De Haans mannen op koers voor het EK Onder-21 van 2009.