Blind met Girona onderuit in Spaanse topper

Girona heeft zondagavond voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen. Na het gelijkspel tegen Real Betis (1-1) was nu Atlético Madrid te sterk. Daarmee staat Girona in de week van de Champions League-loting na twee duels onder de degradatiestreep.

Atlético Madrid
3 - 0
Girona
Girona

Na zijn korte invalbeurt tegen Villarreal, mocht zomeraanwinst Julián Álvarez zondag in de basis beginnen tegen Girona. Dat ging ten koste van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth. Aan de overzijde verscheen Daley Blind aan de aftrap en zaten zijn landgenoten Donny van de Beek en Gabriel Misehouy de hele wedstrijd op de bank.

In de eerste helft opende Antoine Griezmann de score. Girona-doelman Paulo Gazzaniga maakte net buiten zijn strafschopgebied een handsbal in een dreigende situatie. Hij haalde opgelucht adem dat hij slechts een gele kaart kreeg. Maar die vrije bal ging wel binnen. Griezmann trapte de bal strak langs de muur, laag in de verre hoek.

Het kon echter wel degelijk nóg harder. Dat bewees Marcos Llorente na rust. Hij joeg de bal van buiten het strafschopgebied met een fraaie streep tegen de touwen: 2-0. Na een klein uur maakte Conor Gallagher zijn debuut, de man die voor 42 miljoen euro overkwam van Chelsea. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0, nadat Koke een voorzet van Llorente binnenliep.