Gallagher sluit na mislukte Atlético-deal aan bij 'bomb squad' Chelsea

Reacties

Conor Gallagher moet zich volgens Britse media weer melden op het trainingsveld bij Chelsea. De Engels international was hard op weg naar Atlético Madrid, maar omdat de overgang naar Spanje 'on hold' staat, keert hij terug naar Londen.

Gallagher sluit na mislukte Atlético-deal aan bij 'bomb squad' Chelsea

Gallagher vloog begin deze week naar Madrid om zijn transfer naar Atlético Madrid te beklinken, maar in zijn hotelkamer kreeg de middenvelder volgens The Daily Mail te horen dat er een kink in de kabel kwam bij de onderhandelingen tussen Chelsea en Atlético Madrid.

De komst van Gallagher bij Los Rojiblancos, die eerder bijna honderd miljoen euro uitgaven aan Julián Álvarez, bleek eerst samen te hangen met de situatie van Samu Omorodion en nu met een mogelijke deal met João Félix. Chelsea wilde aanvaller Omorodion voor veertig miljoen euro overnemen van Atlético, maar door die transfer blijkt een streep te zijn gezet.

The Blues zouden nu inzetten op de komst van Félix, die in het seizoen 2022/2023 al een half seizoen voor Chelsea uitkwam. De Londense club zou 64 miljoen euro willen neerleggen voor de Portugees die vorig seizoen op huurbasis bij Barcelona speelde. Félix ligt tot nog tot de zomer van 2029 vast bij Atlético. De Madrilenen willen naar verluidt wachten met het aantrekken van Gallagher tot Chelsea bij hen gewinkeld heeft.

Ondertussen heeft Gallagher, negentienvoudig Engels international, zijn spullen weer verzameld en zal hij zich volgens de BBC melden bij Chelsea. Daar zal hij meetrainen met 'the bomb squad', zoals de groep overbodige spelers bij de club uit Londen in Britse media wordt genoemd. Zij delen het trainingsveld met jeugdspelers. Chelsea start het nieuwe Premier League-seizoen zondag thuis tegen Manchester City.

Het vertrek van homegrown players als Gallagher zorgt ervoor dat Chelsea een bron van inkomsten heeft om de verliezen te beperken. De verkoop van een speler uit de eigen academie wordt in de reglementen van de Premier League namelijk aangemerkt als pure winst in de boeken van een club. Gallagher heeft bij Chelsea, waar hij sinds zijn achtste speelt, nog een contract tot volgend jaar zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.