Superstart voor Sørloth bij kooplustig Atlético Madrid

Alexander Sørloth kende woensdag een uitstekend officieus debuut voor Atlético Madrid. De aanvaller, die eerder deze week voor ruim dertig miljoen euro overkwam van Villarreal, had er binnen de kortste keren twee in liggen. Atlético won het oefenduel van Kitchee SC uit Hong Kong.

Kitchee
Kitchee
1 - 6
Atlético Madrid

De voormalig spits van FC Groningen stond woensdagmiddag in Hong Kong voor het eerst in de basis bij Atlético. Sørloth had niet lang nodig voor zijn eerste treffer. En ook niet voor zijn tweede overigens. Binnen zeven minuten stond hij op precies de goede plek om een mislukt schot van João Félix tot doelpunt te promoveren.

Een minuut later speelde de doelman van Kitchee zijn verdediger dermate strak in, dat zijn aanname van de voet sprong. Daar kon Sørloth tussenkomen en vervolgens werkte hij zeer subtiel af door de bal over de doelman heen te tikken. Na tien wissels in de rust, werd het uiteindelijk nog 1-6 voor Atlético Madrid. Carlos Martín, Adrián Niño, Thomas Lemar en Sherzod Temirov (e.d.) waren verantwoordelijk voor de goals van de bezoekers.

Zo werkt de Madrileense topclub met een goed gevoel richting de competitiestart van 19 augustus tegen de oud-club van Sørloth: Villarreal. Atlético is echter ook zeer actief op de transfermarkt. Naast Sørloth kwam ook Europees kampioen Robin Le Normand al naar Madrid. Volgens The Athletic komen er deze week nog meer grote aankopen aan: Julian Álvarez (Manchester City), Conor Gallagher (Chelsea) en Javi Guerra (Valencia). Daarmee zouden de uitgaven in deze transferzomer voor Atlético op 200 miljoen euro komen.