Maresca verdedigt verkoop eigen kweek: 'Probleem van Premier League'

Reacties

Chelsea-manager Enzo Maresca heeft gereageerd op kritiek van een deel van de achterban. Die stelt dat Chelsea spelers uit de eigen opleiding te makkelijk laat vertrekken.

Maresca verdedigt verkoop eigen kweek: 'Probleem van Premier League'
© Pro Shots

Na onder anderen Lewis Hall (Newcastle United), Billy Gilmour (Brighton & Hove Albion), Mason Mount (Manchester United), Ian Maatsen (Aston Villa) en Ruben Loftus-Cheek (AC Milan) lijkt Conor Gallagher het volgende jeugdexponent dat Stamford Bridge verlaat. De 24-jarige middenvelder is hard op weg naar Atlético Madrid.

Volgens Maresca, die sinds deze zomer voor de groep staat bij The Blues, valt Chelsea weinig te verwijten. 'Dit is niet het probleem van Chelsea', zei de Italiaanse oefenmeester op een persconferentie. 'Dit is het probleem van de regels.'

'De clubs zijn gedwongen om spelers te verkopen vanwege de regels', legde Maresca uit. 'Het is geen probleem van Chelsea, het is een probleem van de Premier League. De intentie van Chelsea is om niet te verkopen - maar de regels dwingen ons uiteindelijk. Ik vind het geweldig dat Totti twintig jaar bij Roma was en een man van één club. Ik hou daarvan, wij allemaal. Maar het zijn de regels. Mijn persoonlijke mening is dat het jammer is, omdat we allemaal graag een man van één club zien. Als we zelf opgeleide spelers willen behouden, verander dan de regel.'

Omdat de verkoop van een speler die is ontwikkeld in de eigen academie kan worden aangemerkt als pure winst in de boeken van een club, kijken sommige clubs in de Premier League naar spelers van eigen makelij als een bron van inkomsten om de verliezen te beperken. Chelsea gaf in drie transferwindows op rij tot die van vorige zomer een miljard euro uit aan nieuwe spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.