Blunder Boschker helpt AZ langs FC Twente

AZ maakt zich op voor een nieuwe wedstrijd tegen Ajax. Een blunder van Sander Boschker was de voorbode van de uitschakeling van FC Twente (2-0).

De uitschakeling in de play-offs om een plaats in de Champions League-voorronde moet hard aan zijn gekomen bij FC Twente. Vooral Blaise N'Kufo mocht het zichzelf aanrekenen dat er geen Enschedees doelpunt op het Alkmaarse scorebord was verschenen. De Zwitserse spits had het overwicht van de Tukkers kunnen én moeten uitdrukken in minimaal één doelpunt.

Het onzorgvuldig omgaan met de kansen kwam de ploeg van Fred Rutten duur te staan. De Tukkers, die de thuisploeg AZ eronder hadden, zagen tot hun ontsteltenis hoe een ongevaarlijk afstandschot van Tim de Cler in de zeventigste minuut zowaar een treffer opleverde.

De fout van Boschker, die het schot van de AZ-linksback door de vingers liet glippen, bleek doorslaggevend. Want FC Twente bleek niet bij machte deze tegenvaller te overwinnen. In de slotfase moest de Enschedese formatie definitief het hoofd buigen na de 2-0 van invaller Jeremain Lens.

AZ moet het in de finale van de CL-play-offs opnemen tegen Ajax. De vraag is of Moussa Dembele dat duel haalt. De Belgische spits viel nog in de eerste helft uit met een hamstringblessure.