Bodø/Glimt bewijst Nederland goede dienst met zege op FC Porto

Reacties

FK Bodø/Glimt heeft in de eerste speelronde van de Europa League meteen voor een verrassing gezorgd. De Noren wonnen thuis met 3-2 van FC Porto. 

Bodø/Glimt bewijst Nederland goede dienst met zege op FC Porto
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
3 - 2
FC Porto
FC Porto

Bodø/Glimt is voor meerdere Europese ploegen levensgevaarlijk gebleken. Zo werden AS Roma en Celtic al van de mat gespeeld en hebben ook AZ en Ajax al te maken gehad met de ploeg van trainer Kjetil Knutsen (foto). Woensdag moest Porto eraan geloven. 

Het begon nog zo goed voor Porto, dat na acht minuten spelen op voorsprong kwam door een kopbal van Samu Omorodion, die kort daarna ook een kans op 0-2 miste. Bodø/Glimt wist de rug te rechten en kon na de eerste Noorse kans meteen juichen: na goed samenspel tussen Kasper Hogh en Jens Petter Hauge wist eerstgenoemde de bal knap in de verre hoek te jagen.

Porto had moeite met de manier waarop Bodø/Glimt de boel gesloten hield en daardoor waren kansen voor de bezoekers spaarzaam. De enige was van João Mário, maar hij miste. Bij Bodø/Glimt was het wel raak. De 2-1 viel dankzij Hauge, die een hoek uit kon kiezen nadat Ulrik Saltnes de bal perfect voor hem klaar had gelegd. Na rust leek voormalig FC Groningen-speler Isak Määttä het duel met de 3-1 te beslissen. Hij miste en kreeg vervolgens na vijftig minuten zijn tweede gele kaart. Hoewel de Noren lang met tien speelden, gingen ze er wel met de zege vandoor. 

Hauge maakte ook de 3-1. En dus deed Bodø/Glimt zijn naam als reuzendoder weer eer aan, omdat Porto er maar niet in slaagde het systeem van Knutsen te ontregelen. Kansen waren spaarzaam, hoewel Porto wel veel meer balbezit had. De 3-2 van Deniz Gül kwam te laat. De eerste stunt van Bodø/Glimt is dus al een feit. Volgende week wacht een ontmoeting met Union Sint-Gillis.

Coëfficiënten
De overwinning van Bodø/Glimt is ook goed nieuws voor Nederland, in verband met de coëfficiënten, omdat Portugal de grote concurrent is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.