Bologna maakt kennis met nieuwe status Sampdoria

Sampdoria loste Internazionale af als koploper van de Serie A. Bologna was na één helft met vier tegengoals en één rode kaart een illusie armer (4-1).

Na minder dan een half uur was er voor Bologna geen eer meer te behalen. Sampdoria leidde dankzij goals van Giampaolo Pazzini, Daniele Mannini (foto) en Reto Ziegler al comfortabel met 3-0. De rode kaart voor Marco Di Vaio wegens aanmerkingen op de leiding maakte de missie van de gasten helemaal kansloos. Mannini tekende met zijn tweede doelpunt voor het sluitstuk van de eerste helft, waarin Antonio Cassano als vormgever uitblonk.

De eerste 45 minuten waren een nachtmerrie voor trainer Franco Colomba, die afgelopen woensdag de taken overnam van de ontslagen Giuseppe Papadopulo. Na rust verzachtte Daniel Osvaldo het leed van Bologna, dat door de nederlaag in de gevarenzone blijft. Sampdoria loste Inter af als koploper, maar moet de leiding weer afgeven als de Nerazzurri zaterdagavond Catania aan de kant zetten.