Bonuspunt voor Willem II: 'We hebben geleerd van PSV-Feyenoord'

Willem II hield zich zaterdag eigenlijk alleen maar bezig met verdedigen, maar pakte toch nog een punt tegen Feyenoord (1-1). Peter Maes concludeerde dat zijn strijdplan gewerkt had.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Maes stuurde Willem II met een defensief blok het veld in en zag dat Feyenoord daar vooral in de eerste helft veel moeite mee had. Al kwam de thuisploeg wel in de twaalfde minuut al op voorsprong. 'Dan verwacht je een moeilijke avond', zei Maes tegen ESPN. 'Maar ik vond dat wee goed terugkwamen in de wedstrijd. Weliswaar vanuit de organisatie, want we hebben niet veel kansen gekregen. Maar het stond goed bij ons.'

'We hebben geleerd van PSV-Feyenoord', vervolgde Maes. 'Namelijk dat je het tegen Feyenoord niet mag opengooien, omdat ze dodelijk zijn in de omschakeling. We hielden de lijnen dicht bij elkaar en probeerden diepte in ons spel te hebben.' Dat laatste kwam er niet helemaal uit, maar door mistasten van Timon Wellenreuther pakte Willem II toch nog een punt.

Kyan Vaesen was de man die de 1-1 binnenkopte. 'Het was een goede bal van achteruit en ik wist dat ik vol het duel in moest gaan', zei de spits. 'Ik zag de keeper niet komen, dus het was een verrassende klap die ik kreeg. Ik heb de bal zelf niet binnen zien gaan. Ik wist helemaal niet dat de keeper uit zijn doel was gekomen, maar gelukkig rolde-ie erin.'

Voor Willem II is dit een bonuspunt. 'Ik denk dat dit voor de jongens wel als een adrenalinestoot kan werken', zei Maes. 'Hier kunnen we wel mee verder.' Volgende week krijgt Willem II Go Ahead Eagles op bezoek.