Boos RB Leipzig moet stadion voorlopig sluiten

Reacties

RB Leipzig zal het in de komende thuiswedstrijden moeten stellen zonder fans. De politiek in de deelstaat Saksen, waar Leipzig ligt, heeft naar aanleiding van de stijgende besmettingscijfers besloten om het stadion van de Bundesliga-club op slot te doen. Daardoor mist Leipzig steun van de fans in enkele belangrijke duels. De club gaat schoorvoetend akkoord met het besluit.

Boos RB Leipzig moet stadion voorlopig sluiten
© Pro Shots

'De situatie in Duitsland, en in het bijzonder Saksen, is ernstig. We zijn erg bezorgd over de hoge besmettingscijfers en de drukte in ziekenhuizen. Maar we begrijpen niet hoe de Saksische regering deze situatie zover heeft laten komen', schrijft Leipzig in een statement op de clubwebsite. 'De hoogste besmettingscijfers, in combinatie met het laagste vaccinatiepercentage, bewijst dat de politici in Saksen er niet in zijn geslaagd om de pandemie in te dammen.'

Door het besluit van de regionale politiek mag Leipzig geen fans ontvangen tijdens de thuiswedstrijden tegen Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach (Bundesliga) en het Champions League-duel met Manchester City. Het besluit van de deelstaat Saksen lijkt een voorbode voor heel Duitsland: persbureau Reuters sluit op basis van bronnen binnen de regering niet uit dat heel het land binnenkort weer in lockdown gaat. Zoals bekend zijn er ook in Nederland maatregelen genomen, buurland Oostenrijk is ook in lockdown gegaan.

De komende duels van RB Leipzig


Za 20 nov. 2021

Wo 24 nov. 2021

Zo 28 nov. 2021

Vr 3 dec. 2021

Di 7 dec. 2021

Za 11 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.