Boro haalt King en Watson en wil Mido verhuren

Middlesbrough heeft twee spelers bijna binnen en ziet Ahmed Hossam waarschijnlijk vertrekken. Marlon King en Ben Watson arriveren bij Boro, terwijl Mido met Wigan Athletic in gesprek is.

Boro haalt King en Watson en wil Mido verhuren

data-height="240" data-width="210" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/5c9815ec-4575-450a-9600-643a6a45a121_image8589641648829323471.jpg" /> Manager Gareth Southgate hoopt King tot het einde van dit seizoen te huren van Wigan. Middlesbrough is al tot een akkoord gekomen met The Latics, het wachten is op het jawoord van de Jamaicaanse aanvaller.

Tijdens de eerste seizoenshelft kwam de 28-jarige spits uit voor Hull City, waarvoor hij vijf keer scoorde in twintig duels. 'Hij heeft het goed gedaan bij Hull en is anders dan de aanvallers die we al hebben', reageerde Southgate.

Middlesbrough en Crystal Palace zijn het eens over een transfer van Watson, maar ook de 23-jarige middenvelder moet nog tot een vergelijk komen met Boro. 'Hij heeft al Premier League-ervaring en was een sleutelspeler voor Crystal Palace. Hij scoort als middenvelder, hij is een specialist in dode-spelsituaties en heeft een flink aantal assists', somde Southgate de kwaliteiten van Watson op.

Hossam staat in de belangstelling van Wigan, aldus Southgate. 'Mido zal met Steve Bruce (coach Wigan, red.) spreken over een overgang naar Wigan. Mocht de deal doorgaan, dan zal het eenzelfde soort transfer zijn als die van King en zal hij het seizoen op huurbasis afmaken bij Wigan.'

Sinds de 25-jarige Egyptenaar in januari 2008 arriveerde bij Middlesbrough is Hossam er niet in geslaagd uit te groeien tot een vaste waarde. Hij kwam 25 keer in actie in de Premier League, waarvan dertien keer als basisspeler. Hij maakte zes goals. Dit seizoen verscheen hij acht keer als invaller binnen de lijnen tijdens de dertien duels die hij meespeelde en hij kwam tot vier treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen