Bosniërs kijken uit naar ontmoeting met 'extreem goed' AZ

Reacties

AZ gaat donderdag de Conference League-groepsfase aftrappen met een uitbeurt bij HSK Zrinjski Mostar. In Bosnië-Herzegovina blikten beide kampen vooruit op de onderlinge ontmoeting. De thuisploeg heeft er zin in.

Bosniërs kijken uit naar ontmoeting met 'extreem goed' AZ
© Pro Shots
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar
4 - 3
AZ
AZ

Krunoslav Rendulic, de trainer van de gastheren, heeft een hoge pet op van de Nederlandse opponent. 'Op dit moment staan ze bovenaan in Nederland, ze hebben daar nog geen wedstrijd verloren. Het is een extreem goede ploeg vol kwaliteit, en als je met vier overwinningen begint in zo'n sterke competitie zegt dat wel genoeg, aldus Rendulic tegenover de Bosnische krant Nezavizne.

Pascal Jansen, coach van de Alkmaarse formatie, retourneert de complimenten van zijn collega tijdens de persconferentie van AZ. 'We hebben al wat ervaring met Bosnische teams. Die ontmoeting met Tuzla was interessant. Het was een tegenstander die we niet heel goed kenden en die we goed hebben bekeken. Vergelijkbaar met nu. We hebben Zrinjski goed bekeken en we zijn klaar voor ze. Het is een team met een hoop lengte in de ploeg. Een groot compliment aan Zrinjski voor het behalen van de groepsfase. We kijken ernaar uit ze te ontmoeten.'

Zrinjski mag dan een Bosnische club zijn, de ploeg heeft een sterk Kroatische identiteit, zoals ook het patroon van de Kroatische vlag in het clublogo al doet vermoeden. Recent werd de club de dominante kracht in het Bosnische voetbal, na de eerste titel in 2005 volgen er nog zeven, geen club doet het beter. Naast deze twee clubs zitten ook Aston Villa en Legia Warschau in deze poule.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Conference League
Meer over UEFA Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.