Bosz begrijpt worsteling van PSV wel: 'Het moet op alle vlakken beter en sneller'

Reacties

Peter Bosz was zaterdag vooral blij met de overwinning van PSV op Willem II (0-2) en iets minder met de uitvoering. Al had de coach daar ook wel enigszins begrip voor.

Bosz begrijpt worsteling van PSV wel: 'Het moet op alle vlakken beter en sneller'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 2
PSV
PSV

PSV sprankelt dit seizoen nog niet en dat was in Tilburg niet anders. 'Maar je speelt wéér tegen een tegenstander die met een heel laag blok speelt, geen druk naar voren zet en de ruimtes klein houdt. Dan moet je daar maar doorheen voetballen', sprak Bosz voor de camera van ESPN.

Loopacties vanuit het middenveld kunnen daarbij helpen. 'Daar heb ik er in de eerste helft één van gezien, van Guus Til. Maar hij nam de bal verkeerd aan', aldus Bosz. 'Daar zat een deel van het probleem. Maar het moet op alle vlakken beter en sneller.'

Vorig seizoen leek PSV minder moeite te hebben met defensief ingestelde ploegen. Bosz heeft daar wel een verklaring voor: 'Maar die ga ik niet zeggen, want ik wil niemand wijzer maken.' De coach benadrukte dat er niet alleen naar PSV, maar ook naar de tegenstander gekeken moest worden. 'Als een ploeg het zó klein houdt, dan is dat voor iedere ploeg heel erg moeilijk.'

Een eerste update over Joey Veerman, die zich moest laten vervangen met liesklachten, kon Bosz nog niet geven: hij had de middenvelder nog niet gesproken. Eerder zei Jerdy Schouten dat hij na de eerste woorden van Veerman niet vreesde voor een serieuze blessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.