Bosz beschermt gewisselde Veerman: 'Nu geen personen gaan uitlichten'

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz wilde na de pijnlijke nederlaag bij Juventus niet te veel ingaan op de rol van Joey Veerman. De Oranje-international kende een allesbehalve gelukkige avond in Turijn en werd na ruim een uur naar de kant gehaald.

Bosz beschermt gewisselde Veerman: 'Nu geen personen gaan uitlichten'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

Bosz werd na de verliespartij bij Juventus gevraagd naar hoe hij naar Veerman heeft gekeken. 'Dan doel je op de fout dat hij balverlies had waar een doelpunt uit kwam. Maar daar had hij ook door iemand van achteruit geholpen kunnen worden als daar beter wordt verdedigd. We moeten hier nu geen mensen uit gaan lichten', zei de trainer van PSV op de persconferentie na de wedstrijd.

'Wij, als team en ik hoor daarbij als trainer, hebben het tegen Juventus niet goed gedaan. Wij zijn normaal gesproken een team dat het altijd met elkaar doet. We scoren bijvoorbeeld heel veel, dat komt omdat we dat als team goed doen. We hadden hier een topprestatie willen neerzetten, dat begint bij ons omdat wij een voetballende ploeg zijn. Maar vanuit het voetbal waren we niet goed genoeg', aldus Bosz.

Op de vraag wat Veerman kan leren van de wedstrijd tegen Juventus, antwoordde Bosz. 'Ik praat liever over het hele elftal. Wij hebben een groot aantal zaken gewoon heel slecht gedaan. Daar gaan we met elkaar naar kijken. En van een technisch vaardige speler die per wedstrijd tien keer iemand voor de keeper zet, ga ik echt geen sloper maken. Dat wil ik niet. Ik wil spelers op hun kwaliteiten beoordelen. Maar in de Champions League heb je een minimum aan die duelkracht nodig. Iedereen. En dat moeten we er wel heel snel in krijgen.'

Lees hieronder het volledige PRO-artikel waarin Peter Bosz terugblikt op de pijnlijke start van het nieuwe Champions League-seizoen van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.