Bosz blikt terug op cruciaal VAR-moment en noemt Dams 'indrukwekkend'

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz maakte zich dinsdagavond geen zorgen nadat Paris Saint-Germain in de extra tijd nog een strafschop kreeg. Bosz had er alle vertrouwen in dat de VAR zou ingrijpen na het besluit van de Zweedse arbiter Glenn Nyberg.

Bosz blikt terug op cruciaal VAR-moment en noemt Dams 'indrukwekkend'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

PSG dacht in de extra tijd nog een strafschop te krijgen na een moment waarbij Marco Asensio naar het gras ging na een ingreep van Olivier Boscagli. Scheidsrechter Nyberg wees na enig aarzelen naar de stip, maar werd kort daarna naar de kant geroepen door de VAR, waarna hij de beslissing ongedaan maakte.

Bosz was niet verrast door dat besluit. 'Je mag tegenwoordig de wedstrijdbeelden bekijken op de bank. De jongens naast mij zeiden gelijk: het is geen penalty, hij raakte zuiver de bal. Dan vertrouw je erop dat de VAR zijn werk doet en dat heeft hij gedaan. Je moet deze mensen altijd vertrouwen', benadrukte de trainer van PSV.

Klik op de tekst om de video te kunnen zien.

Uit de vervolgens toegekende corner scoorde PSG alsnog bijna de 2-1. Doelman Walter Benitez redde op een kopbal van Marquinhos. 'Na dat VAR-moment dacht ik gelijk: het wordt nu een corner. Dan moeten ze ook weer geconcentreerd zijn. Dan probeer je dus rustig te blijven en de jongens te vertellen dat ze bij de les moeten blijven. Dat was ook nodig, want die bal werd nog van de doellijn gehaald. Uiteindelijk hebben we het punt over de streep getrokken. Als je niet kunt winnen, dan wil je zeker niet verliezen', aldus Bosz.

Complimenten
De coach van PSV was na afloop lovend over linksback Matteo Dams. 'Indrukwekkend, als je ziet waar die jongen vandaan komt aan het begin van het seizoen. Matteo was geschorst tegen AZ, maar ik heb hem zonder zorgen nu weer ingezet. Hem weer opstellen was een no-brainer voor mij. En dat tegen de gevaarlijkste kant van PSG, met Hakimi en Dembélé. Zij hebben al veel tegenstanders in de problemen gebracht. Als je dan zo jong bent en je doet het zoals hij dat heeft gedaan, petje af', vertelde Bosz over de twintigjarige Dams, die aan het begin van dit seizoen nog twee wedstrijden voor Jong PSV speelde.

Volgens Bosz was de uitwedstrijd bij PSG weer een leermoment voor zijn ploeg. 'Wij hebben weer laten zien mee te kunnen op dit niveau, zonder te hoog van de toren te blazen. PSG heeft echt grote kansen gehad en op een andere dag kan je ook met 3-1 achter staan in de rust. Daar moet je je dus niet blind op staren. Maar ik denk dat het voor onze jongens goed is geweest om te zien welke intensiteit een topclub op de mat legt. Hier worden we beter van als ploeg. En ik zie ook de stijgende lijn, net als vorig seizoen.'

Alles over PSV op VI PRO

PSV pakt knap een punt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Op VI PRO blikken we uitgebreid terug op de derde Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren.

Terugblikken met PSV-watcher Marco Timmer.
Een record voor Luuk de Jong en andere statistieken.
De tactieken van Peter Bosz bij de stunt van PSV.
Hoe werden de spelers van PSV beoordeeld?

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.