Bosz hoopt Schouten niet lang te hoeven missen: 'Maar ik ben geen dokter'

Reacties

PSV moet het dinsdag tegen Paris Saint-Germain stellen zonder Jerdy Schouten en Rick Karsdorp. Beide spelers kwamen niet ongeschonden uit het duel met AZ. Peter Bosz gaf een dag voor de hervatting van de Champions League een update over de personele problemen. 

Bosz hoopt Schouten niet lang te hoeven missen: 'Maar ik ben geen dokter'
PSG
PSG
21:00
PSV
PSV

Schouten viel halverwege het bezoek aan AZ uit met hamstringproblemen en ook Karsdorp hield klachten over aan de ontmoeting met de Alkmaarders. De absentie van beide spelers is een groot gemis voor PSV, dat dinsdag een flinke klus wacht. In het Parc des Princes staat een confrontatie met de Franse grootmacht Paris Saint-Germain op het programma.

Bosz kreeg het nieuws van Karsdorp eerder op de dag te horen. De trainer van de Eindhovenaren wilde de rechtsback zaterdag in Alkmaar voortijdig naar de kant halen, maar was door zijn wisselmogelijkheden heen. 'Ik had er al een beetje rekening mee gehouden', zei Bosz over het feit dat Karsdorp nog niet twee keer in vier dagen tijd kan starten. Het is nog niet bekend wanneer de zomeraanwinst terugkeert.

Over Schouten liet Bosz zich voorzichtig positief uit. De controleur worstelt de laatste weken met zijn fysieke gesteldheid en gaat de wedstrijd tegen PSG niet halen, maar lijkt niet lang uit de roulatie te zijn. 'Ik denk niet dat het heel ernstig is', zei Bosz, die meteen een voorbehoud maakte. 'Maar ik ben geen dokter.' De trainer gaf aan nog niet te weten wie Schouten gaat vervangen.

Bosz kan in de Franse hoofdstad ook geen beroep doen op Sergiño Dest, Hirving Lozano en Joey Veerman, die al langer uit de roulatie zijn. Ivan Perisic is niet speelgerechtigd in de Champions League en is eveneens afwezig. Het uitduel van PSV met PSG begint dinsdag om 21.00 uur.

Alles over PSV op VI PRO

PSV bereidt zich in Frankrijk voor op het uitduel met Paris Saint-Germain. Op VI PRO blikken we vooruit op de derde Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren.

Dit kan PSV verwachten van Paris Saint-Germain.
PSV is door de lucht beter dan Paris Saint-Germain.
Waarom Peter Bosz juist heel erg blij was met Noa Lang.
De staat van PSV: de selectie langs de meetlat.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.