Bosz ziet richting Juventus-uit groot verschil met vorig seizoen

Reacties

Het was vorig seizoen een thema rondom PSV en komt aan het begin van dit voetbaljaar terug in Eindhoven. Wordt PSV genoeg uitgedaagd? Voor de start van de Europese campagne gaf trainer Peter Bosz daar zijn visie op.

Bosz ziet richting Juventus-uit groot verschil met vorig seizoen
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Het woord 'test' viel weer regelmatig op de persconferentie na de wedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren slaagden er net als RKC Waalwijk, Heracles Almelo, Almere City FC en Go Ahead Eagles niet in om het PSV echt moeilijk te maken. Is de regerend landskampioen wel klaar voor een topper?

Bosz denkt niet op die manier. 'Makkelijke wedstrijden zijn voor achteraf, als je ze gewonnen hebt. Wat wij doen lijkt makkelijk, maar is niet makkelijk.' Toch ziet de PSV-coach wel degelijk een verschil met vorig seizoen.

Als kampioen van de Eredivisie is PSV verzekerd van een ticket voor de hoofdfase van de Champions League, in tegenstelling tot vorig seizoen. Toen werd de Champions League ten koste van Sturm Graz en Rangers FC bereikt. Dat soort wedstrijden, op het scherp van de snede, heeft PSV weinig afgewerkt dit seizoen.

'Dat is een groot verschil', gaf Bosz toe. 'Vorig seizoen hadden we al harde wedstrijden gespeeld. We hebben in de voorbereiding met grote clubs als Anderlecht, Club Brugge en Valencia geprobeerd om harde wedstrijden te hebben, maar het blijven oefenwedstrijden.'

Toch vreest Bosz niet voor de eerste ontmoeting met een ploeg van formaat. 'Gevoelsmatig hebben we het veel gehad over de transferperiode en alsof we nu pas echt van start gaan. Misschien voelt dat zo, maar we zijn erin geslaagd om grotendeels dezelfde spelers te behouden. Die jongens hebben allemaal aangetoond dat ze echt goede voetballers zijn.'

Daarnaast dienen nieuwe spelers zich aan bij de hoofdmacht. Matteo Dams werd bijvoorbeeld verkozen tot Speler van de Wedstrijd tegen NEC, Richy Ledezma grijpt ook zijn kans. 'Met dat soort spelers durf in het aan in de Champions League', aldus Bosz. 'Op basis van hun potentie. Toen we in het begin met hen gingen spelen, had iedereen daar vraagtekens bij. Maar ik zie die jongens iedere dag op de training. Als je ziet hoe snel ze stappen maken… Ook conditioneel en voetbalinzichtelijk.'

Na het weekend reist PSV naar Turijn voor het duel met Juventus, de eerste in de vernieuwde Champions League. Sporting Portugal, Paris Saint-Germain, Girona, Shakhtar Donetsk, Stade Brest, Rode Ster Belgrado en Liverpool zijn de andere tegenstanders in de competitiefase.

Dé gids voor seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.