Bosz ziet 'vijf of zes' mogelijke vervangers voor Schouten

Reacties

PSV moet het dinsdag tegen Paris Saint-Germain mogelijk stellen zonder Jerdy Schouten. De 26-jarige middenvelder viel zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen AZ geblesseerd uit. 'Wie hem kan vervangen? Ik kan er zo een stuk of vijf of zes noemen.'

Bosz ziet 'vijf of zes' mogelijke vervangers voor Schouten
AZ
AZ
1 - 2
PSV
PSV

Schouten stond in aanloop naar de interlandperiode ongewild in de spotlights. PSV noemde vermoeidheid als reden van zijn afmelding voor het Nederlands elftal, maar de middenvelder hield er een andere lezing op na. Een gesprek met Peter Bosz klaarde de lucht en Schouten bleek voldoende hersteld voor een basisplaats tegen AZ (1-2).

De ontmoeting met de Alkmaarders eindigde voortijdig voor Schouten, die na rust niet meer terugkeerde op het veld. De controleur ging in de slotminuten van de eerste helft met een pijnlijke grimas op het veld zitten en leek te kampen met hamstringproblemen. Dat zou betekenen dat het Champions League-duel met Paris Saint-Germain in gevaar is.

Mogelijke vervangers
'Ik weet nog niet hoe het met hem is', gaf Peter Bosz na het duel met AZ aan. Na het uitvallen van Schouten schoof Olivier Boscagli door naar het middenveld. 'Wie hem nog meer kan vervangen? Ik kan er zo een stuk of vijf of zes noemen. Zal ik het proberen? Mauro (Júnior, red.) heeft daar al gespeeld. Bij FC Utrecht heeft Ryan (Flamingo, red.) er gespeeld. Dan heb je Tygo (Land, red.), die heeft bij Jong PSV daar gespeeld. Dan hebben we nog de vaste drie middenvelders met Malik (Tillman, red.), Ismael (Saibari, red.) en Guus (Til, red.). Dus dan moeten we maar eens kijken.'

De mogelijke absentie van Schouten zou een enorme domper zijn voor PSV, dat het ook moet stellen zonder Joey Veerman. Tegen Sparta speelde Mauro Júnior als verdedigende middenvelder, maar de Braziliaan liet geen overtuigende indruk achter. Na het uitvallen van Schouten tegen AZ kwam Armando Obispo in de ploeg en schoof Boscagli dus een linie op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.