PSV blijft moeiteloos overeind tegen tiental AZ en kan zich richten op PSG

Reacties

PSV heeft zich zaterdag op bezoek bij AZ niet bovenmatig hoeven inspannen voor de negende overwinning op rij. Dat is goed nieuws met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, maar minder voor de spanning in de top van de Eredivisie.

PSV blijft moeiteloos overeind tegen tiental AZ en kan zich richten op PSG
AZ
AZ
1 - 2
PSV
PSV

Wekenlang werd reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting tussen AZ en PSV. In Alkmaar, in Eindhoven en ook in de rest van Nederland. De krachtmeting in het AFAS Stadion moest een serieuze test worden voor de ploeg van Peter Bosz, maar de praktijk wees iets anders uit. Al in het openingskwartier tekende zich een eenvoudige avond af voor de bezoekers.

Dat begon met een klungelige actie van David Møller Wolfe, die Guus Til vasthield en na elf minuten met rood van het veld moest. PSV pakte meteen door en greep de voorsprong. Luuk de Jong liep zich vlak voor het doel van Rome-Jayden Owusu-Oduro vrij en zette zijn voet tegen een voorzet van Til. Daarna was het de beurt aan Noa Lang, die zijn rentree in de basis opluisterde met een doelpunt (0-2).

Door de rode kaart van Møller Wolfe en de twee treffers van PSV was de angel uit de wedstrijd. De comfortabele marge bood PSV de mogelijkheid om alvast vooruit te kijken naar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Bosz besloot om Lang en Jerdy Schouten halverwege in de kleedkamer achter te laten en bracht Armando Obispo en Ivan Perisic binnen de lijnen.

Met Olivier Boscagli als controleur op het middenveld zou PSV geen moment meer in de problemen komen tegen het tiental van AZ. Aan de andere kant sprankelde het ook bepaald niet aan Eindhovense zijde. PSV speelde de wedstrijd professioneel uit, maar liep in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog tegen een tegentreffer aan. Denso Kasius profiteerde van onoplettendheid in de defensie. Daar bleef het na een spannende slotminuut bij.

AZ verliest opnieuw
AZ stapte voor de derde keer achter elkaar met een nederlaag van het veld in een Eredivisie-duel. Dat betekent dat er werk aan de winkel is voor de Alkmaarders, die donderdag in het kader van de Europa League op bezoek gaan bij Tottenham Hotspur. Drie dagen later wacht een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

PSV speelt dinsdag in het Parc des Princes tegen Paris Saint-Germain en vervolgt de Eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Het is afwachten of Schouten op tijd is hersteld voor beide duels. 

AZ Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
9
9
0
0
29-6
+23
27
2
FC Utrecht
7
6
1
0
14-8
+6
19
3
Feyenoord
8
4
4
0
19-8
+11
16
4
AZ
9
5
1
3
18-7
+11
16
5
FC Twente
9
4
3
2
16-9
+7
15
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.