Bouma: 'Het is geweldig om terug te zijn'

'Het was echt geweldig om terug te zijn', bekende Wilfred Bouma nadat hij maandagavond voor het eerst op het veld had gestaan na een zware blessure, opgelopen tijdens een Intertoto Cup-duel met Odense BK.

Bouma: 'Het is geweldig om terug te zijn'

Bouma voetbalde niet meer sinds juli 2008 vanwege een breuk in zijn rechterenkel. Maandag speelde hij negentig minuten tegen de beloften van Chelsea. 'Ik was opgelucht dat ik langer op het veld heb gestaan dan de vijftien minuten in juli tegen Odense', vertelde hij op de website van zijn club.

'Het was een goede wedstrijd, omdat het tempo hoog was. Ik heb al eens 45 en zeventig minuten gespeeld tijdens enkele partijtjes, maar dit was totaal anders. Het was een echte competitieve wedstrijd met toeschouwers', aldus de Oranje-international.

'Wat mij goed doet, is dat het heel natuurlijk aanvoelde dat ik weer voetbalde, ook al had ik een aantal maanden niet gespeeld. Het is een vervelende blessure om van terug te komen, en ik heb veel last gehad van mijn enkel, maar dat heeft mij er niet van weerhouden te trainen en te spelen. Het is geweldig terug te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen