Boutahar pakt met Zaragoza broodnodige overwinning

Real Zaragoza heeft maandagavond een nipte, maar belangrijke overwinning geboekt. De thuisploeg, bij wie Saïd Boutahar (foto) in de basis startte en twee minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, versloeg Getafe met 2-1.

Na dertien minuten nam Leonardo Ponzio de openingstreffer voor zijn rekening. Bij zijn afstandsschot ging doelman Oscar Ustari niet vrijuit. Nicolás Bertolo vergrootte na ruim een halfuur spelen de voorsprong. Hij rondde een goed uitgespeelde aanval af.

Op slag van rust kwam Getafe terug in de wedstrijd. Javi Casquero profiteerde van slecht wegwerken en schoot attent binnen: 2-1.

In de tweede helft gaf de thuisploeg de voorsprong niet meer weg, waardoor de ploeg drie zeer belangrijke punten in de degradatiestrijd kon bijschrijven. Zaragoza is na maandag zeventiende met 34 punten, Getafe staat een plaats hoger met een puntje meer. Foto: VI Images