Boze Beerschot-fans dringen mixed zone binnen, politie moet ingrijpen

Reacties

Het is hommeles bij Beerschot. Na de nederlaag tegen Sint-Truiden, alweer de zevende op rij, liep het uit de hand in het Olympisch Stadion in Antwerpen. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen. 

Boze Beerschot-fans dringen mixed zone binnen, politie moet ingrijpen
Beerschot
Beerschot
0 - 3
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Het lukt Dirk Kuijt maar niet om Beerschot op de rit te krijgen in de Pro League. Zaterdag ging ook het thuisduel met Sint-Truiden kansloos verloren. Tijdens de wedstrijd roerde de achterban zich al, maar na de wedstrijd ging het helemaal mis. Een plukje supporters wist door te dringen tot de mixed zone en ging verhalen halen bij aanvoerder Ryan Sanusi.

De voormalig speler van Willem II, TOP Oss en Sparta toonde in gesprek met Het Nieuwsblad begrip voor de actie. 'De supporters zijn al een heel seizoen positief geweest. Dat er nu een week voor de derby met Antwerp wat emotie bij komt kijken en dat ze verhaal komen halen, is niet meer dan logisch. We hadden gehoopt om vandaag het tij te keren, maar het is helaas weer op niets uitgedraaid.'

Feit is dat de supporters ook de kleedkamer in hun vizier hadden. Eentje zou zelfs zijn binnengedrongen. Na uitleg van de spelers verlieten zij de ruimte weer. Beide clubs besloten de persconferentie te annuleren.

Een ogenblik later verzamelden ook meerdere fans zich voor de poorten van het stadion, die vervolgens werden gesloten. De politie moest eraan te pas komen om andere fans tegen te houden. Omdat Kuijt besloot zijn gezicht te laten zien en ging het gesprek aan. Het is niet bekend wat de Nederlandse trainer tegen de achterban van Beerschot heeft gezegd.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Cercle Brugge
6
1
1
4
8-13
-5
4
16
Beerschot
8
0
1
7
6-20
-14
1
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.