Braziliaanse legende Ronaldinho koopt Amerikaanse club

Reacties

Ronaldinho is sinds kort in het bezit van een voetbalclub: de Braziliaan is eigenaar van het Amerikaanse Greenville Triumph SC. Die club speelt op het derde niveau in Amerika.

Braziliaanse legende Ronaldinho koopt Amerikaanse club
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Greenville Triumph, actief in de USL League One, het derde niveau van het Amerikaanse profvoetbal, is een relatief jonge club die in 2018 werd opgericht en vanaf 2019 wedstrijden speelt in de USL League One. Ronaldinho heeft zich nu bij de investeerdersgroep gevoegd waar de club al een samenwerking mee had. Het is de bedoeling dat Greenville nu grotere stappen in het Amerikaanse voetbal kan gaan zetten.

'De nadruk die Greenville Triumph op de jeugdopleiding is indrukwekkend. Voor mij en onze groep is dit een kans om de groei van voetbal op alle leeftijden en niveaus te ondersteunen, en om deel uit te maken van een club die waarde hecht aan internationale aanwezigheid en een unieke mix van culturen', zei Ronaldinho via de clubkanalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.