Brazilië mist de ideeën van Vinicius en sneuvelt op Copa América

Reacties

Voor Brazilië, dat vanwege de grote voetbalgeschiedenis van het land altijd wel wordt getipt als titelkandidaat op een groot eindtoernooi, zit de strijd om de Copa América erop. In de kwartfinale werd de vijfvoudig wereldkampioen na strafschoppen uitgeschakeld door Uruguay.

Brazilië mist de ideeën van Vinicius en sneuvelt op Copa América
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
ns
0 - 0
Brazilië
Brazilië

Brazilië moest het in het treffen met Uruguay zien te redden zonder de geschorste Vinicius Júnior en zijn creativiteit werd duidelijk gemist. In een fysieke wedstrijd, met daarin in totaal 41 overtredingen, wist de ploeg van Dorival Júnior nauwelijks wat te creëren. De Brazilianen kwamen uiteindelijk uit op slechts drie schoten op doel.

Uruguay was iets gevaarlijker, al hield dat ook niet over. Het amusement zat in deze wedstrijd vooral in de spanning, wilskracht en vechtlust. Na een rode kaart voor Nahitan Nández, een kwartier voor tijd, deed Uruguay vooral heel erg zijn best om niet te verliezen.

Dat lukte en zo eindigde het in 0-0. Zodoende volgde er een strafschoppenreeks en daarin trokken de Uruguayanen aan het langste eind. Tegenover twee Braziliaanse missers, van Éder Militão en Douglas Luiz, stond slechts één Uruguayaanse mispeer (van José María Giménez). Manuel Ugarte schoot zijn land uiteindelijk naar de laatste vier.

Voor Uruguay is het de eerste keer sinds 2011 (toen het voor de vijftiende keer het eindtoernooi won) dat het in de halve finale van de Copa América zit. Daarin zal het gaan spelen tegen Colombia, dat met ruime cijfers (5-0) won van Panama. James Rodríguez bewees in dat duel met een goal en twee assists weer eens zijn klasse. 

Colombia
Colombia
5 - 0
Panama
Panama

De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Canada en wordt gespeeld op 9 juli. Uruguay en Colombia staan een dag later tegenover elkaar. De finale is vervolgens op 14 juli. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.