Brighton kondigt transfer Wieffer aan

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft de transfer van Mats Wieffer aangekondigd. De middenvelder komt over van Feyenoord en tekent een contract tot medio 2029.

Brighton kondigt transfer Wieffer aan
© Pro Shots

De transfer van Wieffer is de afgelopen dagen in een stroomversnelling gekomen. Feyenoord en Brighton bereikten een akkoord en ook de speler en club kwamen er snel uit. Wieffer levert de Rotterdammers een recordbedrag op. Dat stond op naam van Orkun Kökcü, die voor 25 miljoen euro ging. De exacte hoogte van de transfersom wordt niet gemeld.

Wieffer kwam in de zomer van 2022 over voor 7,5 ton over van Excelsior. Sindsdien speelde hij 79 wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Daarin was hij negenmaal trefzeker. Daarnaast is Wieffer negenvoudig international van het Nederlands elftal. Dit EK moest hij aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure.

'We zijn verheugd om Mats bij de club te mogen verwelkomen, een speler wiens kwaliteiten we al lange tijd bewonderen', aldus technisch directeur David Weir. 'We hebben hier uiteraard al Nederlandse spelers, Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joel Veltman, en ik weet zeker dat zij Mats zullen helpen zich thuis te voelen binnen de club. We kijken ernaar uit om Mats' carrière te helpen ontwikkelen bij Brighton.'

Spelersprofiel

M. Wieffer


Geboortedatum:
16 november 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Borne
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.