Brighton laat Arsenal struikelen na onhandige actie Rice, blessure voor Timber

Reacties

Een bewogen ontmoeting tussen Arsenal en Brighton & Hove Albion heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. The Gunners lieten niet alleen twee punten liggen, maar verloren ook Declan Rice (rode kaart) en Jurriën Timber (blessure).

Brighton laat Arsenal struikelen na onhandige actie Rice, blessure voor Timber
Arsenal
Arsenal
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Arsenal maakt indruk in de eerste weken van het nieuwe seizoen, maar dat kan ook worden gezegd van Brighton & Hove Albion. De big spender van de Premier League boekte op Goodison Park een overtuigende zege op Everton en won in eigen huis van Manchester United. Fabian Hürzeler, met zijn 31 jaar de jongste manager uit de historie van de Premier League, heeft het voorlopig uitstekend voor elkaar aan de Engelse zuidkust.

De Duitser ruimde voor het bezoek aan Arsenal een basisplaats in voor Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. Mats Wieffer ontbrak vanwege een lichte blessure. Bij The Gunners begon Timber opnieuw in de basis. De linksback hoefde aanvankelijk niet aan verdedigen te denken, want Arsenal schoot uit de startblokken tegen Brighton. Verbruggen moest veelvuldig in actie komen, maar hield zijn doel schoon.

Na het eerste kwart beet Brighton wat meer van zich af. Arsenal moest achteruit, maar kwam in de slotfase van de eerste helft alsnog op voorsprong. Dat was te danken aan Kai Havertz, die profiteerde van goed voorbereidend werk van Bukayo Saka. Verbruggen kwam nog uit zijn doel, maar zag de inzet van Havertz achter zich binnenvallen.

Rood voor Rice
Dat doelpunt gaf Arsenal een steuntje in de rug, maar de wedstrijd zou omdraaien. Dat was de schuld van Rice, die tegen een oliedomme rode kaart aanliep. De middenvelder verhinderde dat Joël Veltman een vrije trap kon nemen en kreeg zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Rice mocht van geluk spreken dat hij überhaupt nog op het veld stond, want de middenvelder beging voor rust al een harde overtreding op Veltman.

De rode kaart van Rice kwam Arsenal duur te staan, want nog binnen het uur kwam Brighton langszij. Opnieuw was João Pedro, die vorige week tegen Manchester United nog de winnende maakte, de gevierde man. De Braziliaan schoot raak uit de rebound. Met Riccardo Calafiori voor Leandro Trossard greep Mikel Arteta meteen in. Dat wilde de manager van Arsenal al doen vóór de eeste tegentreffer van het seizoen, maar dat bleek te laat.

Dat was niet het enige slechte nieuws voor The Gunners, want tien minuten voor tijd moest Timber zich laten vervangen. De verdediger liet zich op het gras vallen en ging vervolgens naar de kant voor Oleksandr Zinchenko. Over de aard van de blessure van Timber, die is opgeroepen voor het Nederlands elftal, is nog niets bekend.

Drie duels, zeven punten
In het Emirates Stadium vielen geen doelpunten meer. Dat betekent dat Arsenal en Brighton na drie duels allebei op zeven punten blijven steken. The Gunners gaan na de interlandbreak op bezoek bij Tottenham Hotspur. Rice is er dan zeker niet bij. De vraag is of Timber op tijd is hersteld voor de North London Derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.