Brood verbant klagende Obodai naar beloften RKC

Anthony Obodai traint voorlopig mee met de beloften van RKC Waalwijk. Coach Ruud Brood besloot de klagende Ghanees tijdelijk te verbannen uit de hoofdmacht.

Obodai mopperde eerder deze week in het Brabants Dagblad over zijn rol bij RKC. De nieuwe coach Brood had hem afgelopen zaterdag negentig minuten op de bank laten zitten in een oefenduel met CSKA Sofia. Bovendien zou de club volgens de middenvelder niet willen meewerken aan een transfer door een te hoge transfersom te eisen.

RKC meldt dat Obodai inmiddels zijn excuses heeft aangeboden voor zijn uitlatingen én duidelijk gemaakt dat hijzelf fout zat. Maar daarmee nam de clubleiding geen genoegen. 'Ik vind dat hij even een pas op de plaats moet maken, daarom mag hij met het tweede meetrainen', legt Brood uit in de nieuwe Voetbal International.

Obodai zelf betuigt spijt in VI. 'Ik baal van de situatie omdat ik het allemaal niet zo bedoeld had.' De 25-jarige middenvelder staat nog tot medio 2009 onder contract bij RKC, maar hoopt snel een nieuwe club te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen