Cambuur voetbalt in nieuw, onaf stadion: 'De hele stad is hieraan toe'

Reacties

SC Cambuur begint zondag aan een nieuw tijdperk. De Friezen gaan voor het eerst het veld betreden van het nieuwe stadion, dat het Kooi Stadion gaat heten. De oplettende kijker kan echter een opvallende complicatie spotten: de nieuwe vesting is nog niet helemaal af.

Cambuur voetbalt in nieuw, onaf stadion: 'De hele stad is hieraan toe'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

Om 12.15 uur zal de bal voor het eerst rollen in het nieuwe stadion van Cambuur, dat plaats biedt voor vijftienduizend fans. Uit beelden blijkt echter dat het nog niet helemaal af is. Zo zullen de spelers bij het betreden van het veld nog door een spelerstunnel lopen waar het stucwerk nog volop te zien is en zijn er nog veel lege ruimtes in het hoofdgebouw. Toch heeft Cambuur ervoor gekozen om in het stadion te spelen.

'De hele stad, de hele club is er aan toe om hier te voetballen', vertelde Ard de Graaf in gesprek met ESPN. De algemeen directeur van Cambuur gaf uitleg over de staat van het stadion. 'Hier binnen het stadion is alles klaar, maar alleen het hoofdgebouw is nog niet helemaal af. We kunnen hier voetballend het seizoen beginnen, daar hebben we keihard voor gewerkt.'

Wie zich nog zorgen maakt om de veiligheid, wordt door De Graaf gerustgesteld. 'Anders hadden we hier niet mogen voetballen. Er ligt een heel veiligheidsplan klaar dat wordt ondersteund door alle autoriteiten. Er staan 321 handtekeningen onder, dus dan is het veilig', besloot de bestuurder. Helmond Sport is zondagmiddag de tegenstander van Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.