Canadese trainer verbannen van Spelen om spionage met drones

Voor Beverly Priestman zitten de Olympische Spelen erop. De bondscoach van de Canadese voetbalvrouwen is door het Canadese Olympisch Comité weggestuurd naar aanleiding van drones die gebruikt werden om de training van Nieuw-Zeeland in aanloop naar de onderlinge confrontatie te bespioneren.

Canadese trainer verbannen van Spelen om spionage met drones
© Pro Shots
Canada
Canada
2 - 1
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Om diezelfde reden werden woensdag al twee andere stafleden naar huis gestuurd. De Canadese voetbalbond besloot in een eerder stadium al Priestman te schorsen, daarna volgde de beslissing van het Comité om haar ook te verbannen uit het olympisch dorp. Assistent-trainer Andy Spench neemt nu de honneurs waar.

Priestman moest de met 2-1 gewonnen openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland al aan haar voorbij laten gaan. 'In het licht van deze nieuwe onthullingen heeft Canada Soccer besloten om de hoofdcoach van het nationale vrouwenvoetbalteam, Bev Priestman, te schorsen voor de rest van de Olympische Spelen van Parijs in 2024 totdat onze onlangs aangekondigde onafhankelijke externe beoordeling is afgerond', valt te lezen in een verklaring.

Eind januari zette Priestman haar handtekening onder een contract tot en met het WK van 2027. In 2020 trad ze in dienst als bondscoach van de Canadese vrouwen, die ze in 2021 naar een gouden medaille op de Olympische Spelen leidde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen