Carroll blijkt goedkope doelpuntenmachine: 'De huur is hoger dan mijn salaris'

Reacties

Ooit was Andy Carroll een man van grote bedragen en kleine producties: in 2011 betaalde Liverpool liefst 41 miljoen euro voor de frontman uit Gateshead. Dertien jaar later is het andersom en voetbalt de Engelsman vooral voor zijn plezier: hij kan van zijn contract bij Girondins Bordeaux de huur nog niet eens betalen. En dat terwijl hij er lustig op los scoort!

Carroll blijkt goedkope doelpuntenmachine: 'De huur is hoger dan mijn salaris'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zaterdagavond was het weer raak in de National 2, het vierde niveau in Frankrijk. Bordeaux, in dat grote stadion, kreeg bezoek van L'Union Sportive Avranches Mont Saint Michel, dat voor het gemak wordt afgekort tot US Avranches. De lange spits zorgde voor de zege op de club met de lange naam: na dik twintig minuten maakte hij voor dik tienduizend toeschouwers het enige doelpunt met een droge knal. Het is zijn vijfde van het seizoen in de competitie – dat is hem bij Liverpool nooit gelukt.

Op Anfield was het geld wél beter. In een interview met L'Équipe vertelde Carroll deze week dat hij niet voor het salaris naar het departement Gironde is verhuisd. 'Ik heb een fijn huurhuisje, maar mijn salaris ligt lager dan de huur ervoor. Ach, het gaat me niet om het geld, ik had ook aanbiedingen uit Saoedi-Arabië', aldus Carroll.

Een bron binnen Bordeaux zou hebben rondgebazuind dat de aanvaller maandelijks nog geen 2500 euro opstrijkt. In het hippe Bordeaux, een populaire uitvalsbasis voor rijke Parijzenaren die een tweede woninkje zoeken, kun je daar inderdaad niet zo makkelijk een optrekje voor vinden. Voor Carroll, die ruim tien jaar in de Premier League heeft gespeeld, zal het geen groot probleem zijn om zich iets fatsoenlijks te permitteren.

Bordeaux zit ietwat in de lift na een late en lastige start. Met de overwinning van zaterdag staat de landskampioen van 2009 op een eervolle tiende plaats in het klassement van National 2 Groupe B. De competitie wordt over twee weken hervat met een zware dobber: er staat een tripje naar Blois Foot 41 op de agenda. Met Carroll in topvorm, moet daar wat te halen vallen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bordeaux
Meer over Bordeaux
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.