Carroll is opnieuw belangrijk voor Newcastle United

Alan Pardew heeft als kersverse manager van Newcastle United zijn debuut winnend afgesloten. In Saint James' Park won de thuisploeg met 3-1. Liverpool, met Dirk Kuijt in de basis, had weinig in te brengen.

Carroll is opnieuw belangrijk voor Newcastle United

Waar Liverpool de eerste kwartier controleerde, was het Newcastle United dat tegen de verhoudingen in scoorde. Kevin Nolan schoot de bal in de korte hoek nadat Andrew Carroll de bal via het hoofd had klaargelegd.

Liverpool leek onthutst door het tegendoelpunt waardoor het alle grip op de wedstrijd verloor. Newcastle United verzuimde te profiteren van de slordigheid bij The Reds. Een handvol kansen volgde, maar niemand aan kant van Newcastle kon het verschil maken. Ook de spelers van Liverpool konden niet meer voor gevaar zorgen, waardoor Tim Krul met een schone lei de rust in ging.

In de tweede helft stond er een ander Liverpool op het veld. De ploeg speelde aanvallend, en creëerde meteen een aantal kansen. Vier minuten in de tweede helft was het Kuijt die Liverpool naast Newcastle United zette. Met geluk weliswaar, aangezien de bal door het hoofd van Sol Campbell bij de Nederlander terecht kwam. Daarna was het de voet van Steven Taylor die de bal van richting veranderde, waardoor Krul kansloos was.

Liverpool zette door, en pas nadat Torres oog in oog met Krul was komen staan toonde Newcastle United veerkracht. De Nederlandse goalie redde goed op de inzet van de Spanjaard. De vechtlust resulteerde niet in spectaculaire momenten, waardoor beide teams gelijk op gingen.

De eerste gevaarlijke momenten van Newcastle kwamen van invaller Nile Ranger. De negentienjarige Engelsman zorgde direct voor een enorme kans. Pepe Reina was al verslagen, maar de jongeling schoot de bal voorlangs.

Het invallen van Ryan Babel zorgde niet voor gevaar, en de druk voor het doel van Pepe Reina nam toe.

Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg eindelijk. Na een verre trap van Krul kon Andrew Carroll de bal voorzetten. Doordat Skrtel was weggespeeld door Ranger, kon Joey Barton vrij inschieten. Andrew Carroll was in acht van de laatste tien duels betrokken was bij een doelpunt van The Magpies.

In de slotfase oefende Liverpool nog druk uit, maar de laatste goal viel aan de kant van Newcastle United. Uitgerekend Andrew Carroll liet weer zien hoe belangrijk hij is voor zijn club. Met twee assists en één doelpunt bepaalde hij de eindstand op 3-1. Foto: VI Images

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's