Carsley wil toch bondscoach blijven van Engeland

Reacties

Interim-bondscoach Lee Carsley wil graag definitief bondscoach van Engeland worden. Eerst was de vijftigjarige Ier nog terughoudend, maar daar komt hij van terug.

Carsley wil toch bondscoach blijven van Engeland
© Pro Shots

Carsley nam de baan deze zomer over, nadat Gareth Southgate na afloop van de verloren EK-finale opstapte. Het begin is goed, met overwinningen tegen Ierland en Finland.

Za 7 sep.

Di 10 sep.

'Of ik er klaar voor ben? Ik denk het wel. Het belangrijkste is het voetbal, zorgen dat de spelers goed presteren. Dat gaat goed', vertelde Carsley, die eerder het EK won met Engeland Onder-21, aan Engelse media.

Gevraagd of de baan als bondscoach een onmogelijke is, antwoordde de Ier resoluut 'nee'. 'Ik denk dat het een fijne baan is. Een baan waarbij je eerste gedachte is: "Kunnen we winnen?" Dat kan hier zeker. We hebben de spelers om prijzen te pakken.'

Alternatieven
De Engelse FA is begonnen aan de zoektocht naar een definitieve vervanger van Southgate en Carsley zou er goed op staan. Al noemt The Daily Mail met Eddie Howe, Graham Potter, Jürgen Klopp, Pep Guardiola en Thomas Tuchel de nodige concurrenten. Ook Mauricio Pochettino wordt genoemd, maar hij is net aangesteld als bondscoach van de Verenigde Staten.

Hoe realistisch de andere namen zijn, is ook de vraag. Howe staat onder contract bij Newcastle United, Guardiola is manager van Manchester City en Klopp wees de baan bij de VS af omdat hij een jaar vrij wil.

UEFA Nations League

Stand League B Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Griekenland
2
2
0
0
5-0
+5
6
2
Engeland
2
2
0
0
4-0
+4
6
3
Ierland
2
0
0
2
0-4
-4
0
4
Finland
2
0
0
2
0-5
-5
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.