Bondscoach Engeland volgt voorbeeld Koeman niet

Reacties

Interim-bondscoach Lee Carsley kijkt anders tegen de situatie rondom spelers in Saoedi-Arabië aan dan Ronald Koeman. Volgens de bondscoach van Engeland sluit hij de deur voor Ivan Toney na zijn overstap naar Al-Ahli niet op voorhand.

Bondscoach Engeland volgt voorbeeld Koeman niet
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 2
Engeland
Engeland

Koeman haalde onlangs massaal de prominente buitenlandse media met zijn beslissing om de deur voor Steven Bergwijn naar het Nederlands elftal dicht te gooien na zijn overstap naar het Saoedische Al-Ittihad. Volgens Koeman heeft de voormalig Ajacied daarmee niet voor het sportieve plaatje gekozen, waardoor hij ook niet meer in aanmerking komt voor Oranje.

Carsley zit in eenzelfde schuitje met Toney. Maar de interim-bondscoach van Engeland volgt het voorbeeld van Koeman niet. 'Ik heb daar over nagedacht', gaf Carsley aan op een persmoment. 'Als interim-bondscoach kun je sowieso al niemand uitsluiten, denk ik. Maar ik vind het ook interessant om eens te gaan kijken naar Ivan en het niveau daar.'

'Ik ken de competitie niet goed, maar ben benieuwd naar het tempo daar. We kunnen die wedstrijden zien, dus ik zal zijn ontwikkelingen nauwgezet volgen. Ik zal ook eens een wedstrijd van hem in het echt bezoeken, want op video krijg je niet alles even goed mee. Dus hij is zeker niet uitgesloten van de Engelse selectie.'

Toney is overigens niet opgeroepen voor deze interlandperiode. De zesvoudig international die overkwam van Brentford maakte nog geen minuut dit seizoen in een officieel duel.

Spelersprofiel

I. Toney


Geboortedatum:
16 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Northampton
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Al Ahli
UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
2
2
0
0
5-2
+3
6
2
Frankrijk
2
1
0
1
3-3
0
3
3
België
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Israël
2
0
0
2
2-5
-3
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.