Koeman niet geraakt door kritiek Bergwijn: 'Ik sta achter mijn uitspraken'

Reacties

Ronald Koeman heeft gelaten gereageerd op de kritiek van Steven Bergwijn aan zijn adres. De bondscoach benadrukte geen problemen te hebben met de voormalig aanvaller van Ajax, die na zijn transfer naar Al-Ittihad uit beeld is voor het Nederlands elftal. 

Koeman niet geraakt door kritiek Bergwijn: 'Ik sta achter mijn uitspraken'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 2
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Koeman maakte dinsdag tijdens zijn vorige persconferentie bekend dat Bergwijn niet in aanmerking komt voor Oranje, zolang hij in Saoedi-Arabië speelt. Die beslissing schoot in het verkeerde keelgat bij de aanvaller, die vrijdag in een interview met De Telegraaf terugsloeg naar de bondscoach. 'Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar', zei de ex-Ajacied, die onder Koeman niet meer voor Oranje wil uitkomen.

Koeman werd vrijdagmiddag uiteraard geconfronteerd met die uitspraken. Die hadden zijn humeur niet verpest. 'Ik heb het niet gelezen, wel gehoord', reageerde hij desgevraagd. Verder hield de bondscoach zich op de vlakte. 'Het is logisch dat hij reageert. Verder zullen we het er maar niet over hebben. Het raakt me totaal niet. Ik heb alleen iets gezegd dat deze stap niet getuigt van sportieve ambitie. Veel meer heb ik niet gezegd.'

Koeman laat zich uit over Bergwijn: 'Dán was ik ongeloofwaardig'

Geloofwaardigheid
Bergwijn stelde dat Koeman zijn geloofwaardigheid kwijt dreigt te raken met zijn openlijke kritiek op spelers. Van dat argument was de bondscoach niet van onder de indruk. 'Als je dat woord gebruikt... Als ik had gezegd dat dit een stap was geweest uit sportieve ambitie, was dat niet geloofwaardig geweest.' Het verwijt dat hij Bergwijn niet heeft gebeld, kon Koeman weinig mee. 'Veel spelers bellen mij juist voor advies als ze een stap maken.'

Bergwijn maakte duidelijk dat hij klaar is met Koeman, maar de bondscoach heeft geen problemen met de aanvaller. 'Ik heb iets gezegd waar ik achter sta. Laten we het niet groter maken dan het is. Hij heeft gereageerd, dat is zijn goed recht. Ik heb totaal geen problemen met Steven. Ik heb hem als bondscoach altijd gesteund en de kans gegeven, ook afgelopen zomer tijdens het EK. Maar dat is onbelangrijk op dit moment', doelde Koeman op de Nations League.

Bergwijn versus Koeman: 'Hij gaat naar een voetballand met topspelers'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.