Casillas en Van Nistelrooy beslissend voor Real

Real Madrid blijft met een voorsprong van zeven punten aan kop van de Primera División. De Koninklijke mocht echter met name doelman Iker Casillas danken dat het tegen Real Zaragoza niet tegen puntenverlies aanliep en met 2-0 won.

Dat het bij rust nog 0-0 stond in Estadio Santiago Bernabéu was een wonder. Vooral Zaragoza had een aantal goede kansen gekregen. Casillas stak echter in supervorm en redde op inzetten van Carlos Diogo, Sergio García, Diego Milito en Alberto Zapater. De Real-goalie werd wél geklopt door een schot van Ricardo Oliveira, maar ditmaal bracht de paal redding.

Geheel tegen de verhouding in opende Ruud van Nistelrooy in de 65ste minuut de score. De Nederlandse spits werkte binnen na voorbereidend werk van Robinho. Ondanks de 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. Het dappere Zaragoza kreeg uit een counter echter de genadeklap toegediend. Het efficiëntere Real kwam op
2-0 door een goal van Robinho in de tegenaanval.

Naast Van Nistelrooy was ook Wesley Sneijder in de basis begonnen. De middenvelder werd in de 54ste minuut gewisseld voor Guti. Royston Drenthe en Arjen Robben kwamen niet in actie. Smetje op de zege van Real was het vroege uitvallen van Gabriel Heinze, die al na zestien minuten spelen geblesseerd naar de kant moest.