Cassano adviseert Ronaldo: 'Bewijs jezelf een dienst, stop'

Reacties
Cassano adviseert Ronaldo: 'Bewijs jezelf een dienst, stop'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Antonio Cassano roept Cristiano Ronaldo op om zijn loopbaan te beëindigen. De aanvaller zei vorige week dat hij actief hoopt te zijn op het EK 2024, maar volgens Cassano ligt zijn beste tijd al ruimschoots achter hem.

Portugal
Portugal
0 - 1
Spanje
Spanje

De veertigjarige Cassano, die zelf in oktober 2018 aankondigde definitief te stoppen nadat hij al enkele jaren niet meer voetbalde, geeft zijn advies in gesprek met Cabine Desportiva. 'We zijn aangekomen op het punt waarop Ronaldo zichzelf een dienst moet bewijzen. Hij moet snappen: als je een bepaald niveau niet meer haalt, moet je er een eind aan breien. Hij heeft alles gewonnen, hij was een fenomeen. Stop! Of je stopt nu, of je belandt op de bank.'

Ronaldo is onder Erik ten Hag al gedegradeerd tot wisselspeler bij Manchester United in de Premier League. In de afgelopen week stond hij wel negentig minuten op het veld in de interlands van Portugal tegen Tsjechië (0-4 zege) en Spanje (0-1 nederlaag). Scoren deed hij niet. Ronaldo zal naar alle waarschijnlijkheid deel uitmaken van de Portugese WK-selectie, maar zijn basisplaats staat ter discussie.

De veteraan werd vorige week dinsdag geëerd als Portugees topscorer aller tijden. Hij scoorde 117 keer in 191 interlands en zei in zijn speech nog lang door te willen gaan. 'Het WK in 2022 is het volgende doel, maar dat is het EK in 2024 ook. Ik voel nog steeds de motivatie. Mijn ambities zijn hoog. Ik wil erbij zijn op het WK én op het EK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.