Chelsea heeft ook de tweede oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Enzo Maresca niet weten te winnen. Celtic was in de Verenigde Staten veel te sterk.

1 - 4
Celtic
Celtic

Chelsea begon met een aantal grote namen aan het duel met Celtic. Zo begonnen onder anderen Noni Madueke, Christopher Nkunku, Mykhailo Mudryk en Reece James in de basis bij de club uit Londen. Bij Celtic stond Kasper Schmeichel tussen de palen en begon ervaren kracht Callum McGregor op het middenveld.

Voor Chelsea begon het duel met Celtic desastreus. In de negentiende minuut kwam de ploeg van Brendan Rodgers op voorsprong. Matt O'Riley schoof de bal netjes in de linkeronderhoek. Na iets meer dan een halfuur spelen zorgde Kyogo Furuhashi ook nog eens voor de 0-2 in de Verenigde Staten. De Japanse aanvaller kon de bal simpel binnentikken.

Na rust werd het alleen maar erger voor de formatie van Maresca. Luis Palma zorgde in de 76ste minuut voor de derde Schotse treffer na geklungel achterin. Alistair Johnston maakte er een paar minuten later zelfs 0-4 van. Hij verschalkte doelman Robert Sánchez koeltjes. Gelukkig voor fans van The Blues bleef het daarbij en schoot Nkunku vanaf elf meter nog de eretreffer binnen.

Chelsea wist de eerste wedstrijd in de voorbereiding ook al niet te winnen. Eerder deze week eindigde een onderonsje met Wrexham, dat komend seizoen uitkomt in de League One, in 2-2. Hoewel het een oefenwedstrijd was, zagen twee spelers dat ietwat anders. Levi Colwill en James McClean vlogen elkaar al in de derde minuut in de haren.